Inspirerende geboortefilmpjes #2

Inspirerende geboortefilmpjes #2

Je bent zwanger en wilt alles doen om zo ontspannen mogelijk aan je bevalling te beginnen. Sterker nog: je hebt best zin in de bevalling. Of je zou er zin in willen hebben en bent druk bezig de laatste angsten los te laten (en je komt er wel)!

Hét recept om de oxytocine te laten stromen is kijken naar mooie geboortefilmpjes en mooie geboorteverhalen lezen. Daarom hier deel 2 in de reeks inspirerende geboortefilmpjes. Waarschuwing: oxytocine overload. Houd een doos zakdoekjes bij de hand.

1. dubbele watergeboorte

(Mooie verhalen van onder andere tweelinggeboortes vind je hier)

Op deze film kun je fantastisch zien hoe mooi een kindje zich ontvouwt als het zijn moeders lichaam verlaat. Het is een tweelinggeboorte, dus dit zien we niet een, maar 2 keer gebeuren. Hoe mooi is het ook om de moeder te zien, zo rustig als ze het allemaal doet. Haar 2e kindje wordt in de vliezen geboren.

 

2. Geplande ongeassisteerde thuisbevalling (Unassisted Childbirth)

(Mooie verhalen van onder andere ongeassisteerde thuisbevallingen vind je hier)

Heel rustig komt dit kindje ter wereld. De vreugde, trots en het ongeloof (dat het een jongetje is na 2 dochters) van de vader en moeder zijn aangrijpend om te zien. Het filmpje toont alleen het laatste stukje van de bevalling en de minuten erna. De hele bevalling heeft maar 45 minuten en 16 weeën geduurd.

 

3. Adembenemende waterbevalling

(Mooie verhalen van onder andere watergeboortes vind je hier)

De gelukzalige glimlach die bijna voortdurend op het gezicht staat van deze barende vrouw is veelzeggend. Dit is een prachtige ervaring voor haar en dat is inspirerend om te zien. Vanwege het glazen bad is de geboorte van het hoofdje en het lijfje bijzonder zichtbaar. Fantastisch!

 

4. serene badbevalling

Dit filmpje neemt je mee. Wat een mooie vrouw is dit en wat ontroerend is het moment dat ze haar kindje voor het eerst vastpakt.

https://www.youtube.com/watch?v=Vg1XuApE6oc

gebOORTEVERHALEN LEZEN

Behalve kijken naar deze prachtige geboortefilmpjes, is het ook heerlijk om geboorteverhalen te lezen. Daarvoor kun je terecht op ons platform: geboorteverhalen.mooiebevallingen.nl. Lees elke avond 1 of 2 verhalen voor het slapengaan en je bent uitstekend voorbereid op je bevalling.

Volgende week donderdag posten we opnieuw 4 inspirerende geboortefilmpjes!

Klik hier voor deel 1 van de reeks inspirerende geboortefilmpjes.

Klik hier voor deel 3 van de reeks inspirerende geboortefilmpjes.

N.B.: In een aantal van de filmpjes in deze reeks bevalt de vrouw zonder begeleiding van een zorgverlener (unassisted childbirth). Deze filmpjes hebben we geselecteerd omdat ze het baringsproces mooi weergeven. Het is niet onze bedoeling vrouwen op te roepen unassisted te bevallen.

2 thoughts on “Inspirerende geboortefilmpjes #2

Comments are closed.

Comments are closed.