Inspirerende geboortefilmpjes #3

Inspirerende geboortefilmpjes #3

Je bent zwanger en wilt alles doen om zo ontspannen mogelijk aan je bevalling te beginnen. Sterker nog: je hebt best zin in de bevalling. Of je zou er zin in willen hebben en bent druk bezig de laatste angsten los te laten (en je komt er wel)!

Hét recept om de oxytocine te laten stromen is kijken naar mooie geboortefilmpjes en mooie geboorteverhalen lezen. Daarom hier deel 3 in de reeks inspirerende geboortefilmpjes. Waarschuwing: oxytocine overload. Houd een doos zakdoekjes bij de hand.

1. Serene waterbevalling

(Mooie verhalen van onder andere watergeboortes vind je hier)

Deze vrouw vangt de eerste golvingen op in haar eigen buitenzwembad, terwijl binnen haar partner het bevalbad vult. Ze is totaal ontspannen. Zo ontspannen zelfs, dat ze 3 kwartier voor de geboorte van haar baby bijna in slaap valt in het bevalbad. In dit filmpje is ook mooi te zien hoe je als partner je vriendin of vrouw kunt ondersteunen bij de bevalling.

2. Hypnobirthing watergeboorte

(Mooie verhalen van onder andere HypnoBirthing-bevallingen vind je hier)

Dit is een prachtig voorbeeld van een HypnoBirthing-bevalling. Vlot, sereen en de moeder ademt haar kindje naar buiten. Verder weg van de stereotype ‘Hollywoodbevalling’ kan het niet.

 

3. weeën wegzingen

Tijdens dit filmpje heeft de bevallende vrouw 2 krachtige weeën. Niks aan te merken. Ze zingt om ontspannen te blijven, ontzettend mooi om te zien op wat voor verschillende manieren je ontspanning en opening kan bereiken. Inspirerend: het doet je realiseren dat je op heel veel verschillende manieren ‘mooi’ kan bevallen.

 

4. Hartverwarmende badbevalling

Deze vrouw heeft veel lieve mensen om haar heen verzameld om haar bij te staan tijdens haar geboortereis: haar man, haar zus, een doula, een verloskundige en natuurlijk iemand om alles te filmen. Je ziet hoe ze na het laten uitkloppen de navelstreng doorbranden. Later neemt de vader een kruidenbad met de baby.

geboorteVerhalen lezen

Behalve kijken naar deze prachtige geboortefilmpjes, is het ook heerlijk om geboorteverhalen te lezen. Daarvoor kun je terecht op ons platform: geboorteverhalen.mooiebevallingen.nl. Lees elke avond 1 of 2 verhalen voor het slapengaan en je bent uitstekend voorbereid op je bevalling.

Volgende week donderdag posten we opnieuw 4 inspirerende geboortefilmpjes!

Klik hier voor deel 2 van de reeks inspirerende geboortefilmpjes.

Klik hier voor deel 4 van de reeks inspirerende geboortefilmpjes.

N.B.: In een aantal van de filmpjes in deze reeks bevalt de vrouw zonder begeleiding van een zorgverlener (unassisted childbirth). Deze filmpjes hebben we geselecteerd omdat ze het baringsproces mooi weergeven. Het is niet onze bedoeling vrouwen op te roepen unassisted te bevallen.

2 thoughts on “Inspirerende geboortefilmpjes #3

Comments are closed.

Comments are closed.