Inspirerende geboortefilmpjes #6

Inspirerende geboortefilmpjes #6

Je bent zwanger en wilt alles doen om zo ontspannen mogelijk aan je bevalling te beginnen. Sterker nog: je hebt best zin in de bevalling. Of je zou er zin in willen hebben en bent druk bezig de laatste angsten los te laten (en je komt er wel)!

Hét recept om de oxytocine te laten stromen is kijken naar mooie geboortefilmpjes en mooie geboorteverhalen lezen. Daarom hier deel 6 in de reeks inspirerende geboortefilmpjes. Waarschuwing: oxytocine overload. Houd een doos zakdoekjes bij de hand.

1. Het toilet als baarkruk

Ook deze vrouw heeft een prachtige unassisted bevalling en wel thuis op de wc. Ze weet precies wat ze moet doen en weet zelfs nog de navelstreng, die een keer om het nekje zit, rustig over het hoofdje te krijgen. Heel sereen en mooi.

2. de geboorte van frankie

(Mooie verhalen van onder andere bevallingen waarbij kinderen aanwezig waren vind je hier)

Mooie badbevallingen, daar kun je nooit genoeg filmpjes van bekijken! Deze moeder wisselt de ontspanning van het bad af met houdingen op het droge. Zo schattig, de momenten dat de oudere kindjes komen checken of het nog goed gaat met hun moeder.

 

https://www.youtube.com/watch?v=NbqTA7uhkWk

3. glazenbadbevalling

(Mooie verhalen van onder andere watergeboortes vind je hier)

Hier zie je hoe het kindje alle tijd krijgt om (in de vliezen) geboren te worden. De beentjes blijven zelfs nog even ongeboren en als het kindje er is, mag hij nog even onder water blijven om te wennen aan de overgang naar buiten de baarmoeder.

4. dolfijnen als ‘doula’

Dit is een vrij lang filmpje van een vrouw die haar bevalling zorgvuldig voorbereidt. Ze vliegt er speciaal voor naar Hawaii om dolfijnen om zich heen te kunnen hebben bij het begin van de bevalling. Haar baby ligt tot in een vergevorderd stadium in de zwangerschap in stuit en terwijl ze zwemt met de dolfijnen voelt ze haar baby draaien. Haar eerste weeën beginnen op een ochtend als ze weer met de dolfijnen zwemt (op 14 minuten in het filmpje).

https://www.youtube.com/watch?v=Lmg7MKnW2Zc

Geboorteverhalen lezen

Behalve kijken naar deze prachtige geboortefilmpjes, is het ook heerlijk om geboorteverhalen te lezen. Daarvoor kun je terecht op ons platform: geboorteverhalen.mooiebevallingen.nl. Lees elke avond 1 of 2 verhalen voor het slapengaan en je bent uitstekend voorbereid op je bevalling.

Volgende week donderdag posten we opnieuw 4 inspirerende geboortefilmpjes!

Klik hier voor deel 5 van de reeks inspirerende geboortefilmpjes.

N.B.: In een aantal van de filmpjes in deze reeks bevalt de vrouw zonder begeleiding van een zorgverlener (unassisted childbirth). Deze filmpjes hebben we geselecteerd omdat ze het baringsproces mooi weergeven. Het is niet onze bedoeling vrouwen op te roepen unassisted te bevallen.

Comments are closed.