Inspirerende geboortefilmpjes #5

Inspirerende geboortefilmpjes #5

Je bent zwanger en wilt alles doen om zo ontspannen mogelijk aan je bevalling te beginnen. Sterker nog: je hebt best zin in de bevalling. Of je zou er zin in willen hebben en bent druk bezig de laatste angsten los te laten (en je komt er wel)!

Hét recept om de oxytocine te laten stromen is kijken naar mooie geboortefilmpjes en mooie geboorteverhalen lezen. Daarom hier deel 5 in de reeks inspirerende geboortefilmpjes. Waarschuwing: oxytocine overload. Houd een doos zakdoekjes bij de hand.

1. bevallen bij de kerstboom

(Mooie verhalen van onder andere bevallingen waarbij kinderen aanwezig waren vind je hier)

Deze vrouw bevalt thuis van haar 3e kindje. Zowel de vader, de 2 grote broers en oma zijn bij de bevalling aanwezig. Extra spannend: ze weten niet of er deze keer een broertje of een zusje zal worden geboren! De moeder zit helemaal in haar eigen cocon en de sfeer is zo sereen, heerlijk om naar te kijken. Als de baby er is, komen de broers direct kennismaken. Wat een mooi welkom voor deze baby.

2. staand bevallen

Deze oersterke vrouw bevalt staand, zonder zich ook maar aan iets vast te houden. Heel intuïtief vangt ze haar kindje op terwijl het naar buiten glijdt.

3. watergeboorte thuis

(Mooie verhalen van onder andere watergeboortes vind je hier)

Een prachtige, rustige waterbevalling thuis. Leuk detail is dat de vader en verloskundige hier een rebozo-doek gebruiken om de weeën te verlichten. Rebozo is een massagetechniek uit Mexico, die vroedvrouwen daar al eeuwen gebruiken tijdens de zwangerschap en de bevalling.

4. Geboorte in de natuur

Als je in een warm klimaat woont, kun je uiteraard makkelijk buiten bevallen. Zo deden onze (tropische) voorouders het vast ook. Het is fantastisch om te zien hoe dit gezin tegen bevallen aankijkt, inclusief de oudere kinderen die deze prachtige gebeurtenis meemaken alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Met recht een natuurlijke bevalling 😉

https://www.youtube.com/watch?v=EsNhCWsDVQI

geboorteVerhalen lezen

Behalve kijken naar deze prachtige geboortefilmpjes, is het ook heerlijk om geboorteverhalen te lezen. Daarvoor kun je terecht op ons platform: geboorteverhalen.mooiebevallingen.nl. Lees elke avond 1 of 2 verhalen voor het slapengaan en je bent uitstekend voorbereid op je bevalling.

Volgende week donderdag posten we opnieuw 4 inspirerende geboortefilmpjes!

Klik hier voor deel 4 van de reeks inspirerende geboortefilmpjes.

Klik hier voor deel 6 van de reeks inspirerende geboortefilmpjes

N.B.: In een aantal van de filmpjes in deze reeks bevalt de vrouw zonder begeleiding van een zorgverlener (unassisted childbirth). Deze filmpjes hebben we geselecteerd omdat ze het baringsproces mooi weergeven. Het is niet onze bedoeling vrouwen op te roepen unassisted te bevallen.

Comments are closed.