Inspirerende geboortefilmpjes #4

Inspirerende geboortefilmpjes #4

Je bent zwanger en wilt alles doen om zo ontspannen mogelijk aan je bevalling te beginnen. Sterker nog: je hebt best zin in de bevalling. Of je zou er zin in willen hebben en bent druk bezig de laatste angsten los te laten (en je komt er wel)!

Hét recept om de oxytocine te laten stromen is kijken naar mooie geboortefilmpjes en mooie geboorteverhalen lezen. Daarom hier deel 4 in de reeks inspirerende geboortefilmpjes. Waarschuwing: oxytocine overload. Houd een doos zakdoekjes bij de hand.

1.JACUZZIBEVALLING

(Mooie verhalen van onder andere bevallingen waarbij kinderen aanwezig waren vind je hier)

Dit filmpje vind ik zo leuk omdat het anders is dan veel andere filmpjes. Deze moeder bevalt namelijk in haar jacuzzi! Het is haar eerste thuisbevalling, haar oudste kinderen werden in het ziekenhuis geboren. Bij deze bevalling wordt ze door haar dochters gesteund. Prachtig is het moment waarop een van hen in haar oor fluistert hoe dankbaar ze haar moeder is voor de geboorte van haar broertje. De baby wordt in de vliezen geboren.

2.OP DE BAARKRUK

(Mooie verhalen van onder andere baarkrukbevallingen vind je hier)

De barende vrouw leunt achterover in de armen van haar man. Vlak voor de geboorte krijgt ze nog de neiging om even te gaan staan en dansen. Je ziet prachtig hoe het hoofdje langzaam geboren wordt. Haar gezicht is bijna continu ontspannen. Wat geweldig mooi zijn barende vrouwen toch. Enige minpuntje aan dit filmpje is dat de verloskundige in mijn ogen erg lang wacht met het overhandigen van de baby aan de pasbevallen moeder.

https://www.youtube.com/watch?v=yrB9fMqdBe4

3. STUITBEVALLING THUIS

(Mooie verhalen van onder andere stuitbevallingen vind je hier)

Stuitligging komt veel voor. Helaas durven niet alle zorgverleners een vaginale stuitbevalling aan, omdat ze er niet geoefend in zijn. Of ze zetten standaard een knip. In dit filmpje zie je hoe een stuitkindje prachtig thuis in bad ter wereld komt en dat er absoluut geen knip nodig is.

4. BIJNA PIJNLOOS

Deze vrouw heeft tijdens de bevalling bijna geen pijn ervaren. Ja – dat kan dus! Aan het einde van het filmpje legt ze uit welke technieken ze heeft toegepast om de sensaties die ze voelde te transformeren. De baby heeft klaarblijkelijk geen last ondervonden van de geboorte, want hij huilt niet, is ontspannen en gaat direct ademen en zoeken naar de borst.

GEBOORTEVERHALEN LEZEN

Behalve kijken naar deze prachtige geboortefilmpjes, is het ook heerlijk om geboorteverhalen te lezen. Daarvoor kun je terecht op ons platform: geboorteverhalen.mooiebevallingen.nl. Lees elke avond 1 of 2 verhalen voor het slapengaan en je bent uitstekend voorbereid op je bevalling.

Volgende week donderdag posten we opnieuw 4 inspirerende geboortefilmpjes!

Klik hier voor deel 3 van de reeks inspirerende geboortefilmpjes.

Klik hier voor deel 5 van de reeks inspirerende geboortefilmpjes.

N.B.: In een aantal van de filmpjes in deze reeks bevalt de vrouw zonder begeleiding van een zorgverlener (unassisted childbirth). Deze filmpjes hebben we geselecteerd omdat ze het baringsproces mooi weergeven. Het is niet onze bedoeling vrouwen op te roepen unassisted te bevallen.

One thought on “Inspirerende geboortefilmpjes #4

Comments are closed.

Comments are closed.